N-VA wil de grootste zijn

De N-VA in Opwijk-Mazenzele maakte haar verkiezingslijst officieel bekend. De 23 namen stonden al een tijdje op hun website, maar de leden hadden hun goedkeuring nog niet gegeven. Dat is nu gebeurd. Zoals bekend trekt federaal parlementslid schepen Inez De Coninck de lijst. Ze is kandidaat burgemeester.

De lijst bevat een mix van jong en oud, van verschillende deelgemeenten en wijken en van verschillende verenigingen. Er zijn zowel vaste waarden als opvallende nieuwkomers.

10 van de 23 kandidaten zijn nieuwe kandidaten. Enkele van deze nieuwe kandidaten zijn reeds geruime tijd actief bij de lokale N-VA zoals Vincent De Pauw (secretaris) en Lieve Maes (ondervoorzitter).

De 4 schepenen staan vooraan op de lijst, gevolgd door de mandatarissen Els Van Buggenhout, Wouter Van Driessche, Linda Verbesselt en Floris Van den Broeck. Naast de sterke trekkers voor de lijst zijn er ook stevige lijstduwers. De ‘vaste waarden’ zoals Ludwig Van Den Broeck, Lut Verhaevert, Elise Vandervorst, Paul Geeurickx en Lieven Bieseman duwen samen de lijst met lijstduwer Lieve Maes. “Een vrouw op kop en op de duwersplaats voor een vrouw is een duidelijk signaal van de lokale N-VA”, zegt Inez De Coninck.

Andere opvallende nieuwkomer is Natacha Le Rut, die veel ervaring opdeed in de (Assese) politiek.

N-VA heeft de ambitie om de grootste partij van Opwijk te worden. In 2012 schoot het 204 stemmen te kort om de grootste te zijn.

Hierbij de lijst: 1. Inez De Coninck, 2. Jan Couck, 3. Johan Deleu, 4. Patrick De Smedt, 5. Els Van Buggenhout, 6. Wouter Van Driessche, 7. Linda Verbesselt, 8. Floris Van den Broeck, 9. Vincent De Pauw, 10. Sophie Schollaert, 11. Maaike Deleu, 12. Maria Roggeman, 13. Willem De Pauw, 14. Natacha Le Rut, 15. Kelly De Swaef, 16. Koen Merci, 17. Rudy De Maesschalk, 18. Lieven Bieseman, 19. Elise Vandervorst, 20. Paul Geeurickx, 21. Lutgart Verhaevert, 22. Ludwig Van Den Broeck, 23. Lieve Maes.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk