Merchtem staat op 27 mei helemaal op stelten

Zondag 27 mei is de driejaarlijkse hoogdag voor de Merchtemse Steltenlopers. Dan houden ze een indrukwekkende en fiere optocht, vergezeld van Merchtemse verenigingen en binnen- en buitenlandse gasten. Het wordt een zeer gevarieerde stoet. Tussen de groepen door zullen leerlingen van de circusschool allerlei kunsten tonen. Opvallend is dat de meeste groepen gebruik maken van muziek. Neem daarbij nog de muziekmaatschappijen en je zal de stoet niet alleen zien, maar ook horen.

70 jaar steltenlopers 06Anders dan vorige edities (2009-2012) zal de stoet zijn apotheose kennen op het Mieregemplein. Daar passeert de hele stoet voor de tribune en zullen een 14-tal groepen nog een optreden doen op het plein. Afsluiter van de stoet en apotheose is uiteraard het Stelten-gevecht.

De optocht vertrekt om 15 u stipt aan de Stoofstraat, richting gemeentehuis, Nieuwstraat, Markt, Krekelendries, Stationstraat, Oudstrijderstraat, Mieregemstraat, Mieregemplein.

De tribune op het Mieregemplein is gratis. Wie eerst zit… heeft een plaatsje. Er is ook een groot scherm op het Mieregemplein waar beelden worden geprojecteerd van de optocht. S√©verine praat alles aan elkaar. Na de apotheose opent het feest op de Varkensmarkt, met optredens van Les Copines en vervolgens The Knightriders.

Aan de optocht doen er zo’n 600 figuranten mee. Naast de Koninklijke Steltenlopers zijn er niet minder dan zestien Merchtemse groepen: leerlingen van de Merchtemse scholen, muziekmaatschappijen, line dancers, wijnmakers, ‚Ķ teveel om op te noemen. Bij de gasten uit binnen- en buitenland o.m. de grootste reus van Belgi√ę (Jan Turpijn uit Nieuwpoort), Les Cupidons uit Parijs, het Circusaterlier uit Mechelen, de Concertband uit Steenhuffel, De Oude Garde uit Aalst en het exotische Ikiyago Legacy.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk