Urban Trail Run van zondag afgelast

De Urban Trail Run in Opwijk van zondag is afgelast. Dat besliste het college van Burgemeester en Schepenen donderdag. Voor een goed verloop van de ‘wedstrijd’ diende het centrum van Opwijk uren lang verkeersvrij gehouden te worden. En dat ziet men niet zitten.

Het college boog zich over de strenge politieverordening die bij dergelijke evenementen van kracht is. Ocm-voorzitter Patrick De Smedt: “Onze inwoners zijn het gewend dat Opwijk-centrum een aantal uren is afgesloten voor de wielerwedstrijd Brussel-Opwijk, de Sint-Pauluspaardenprocessie en het carnaval, maar deze trail is natuurlijk niet bekend bij onze bevolking. We hadden een omloop van vijf kilometer in het centrum uitgestippeld en voor de deelnemers aan de 10km was een bijkomende lus uitgetekend.

“De 5km gaat door en langs een aantal gebouwen, waarvoor sommige eigenaars of verantwoordelijken slechts schoorvoetend hun zegen gaven. We voelden ook aan dat we problemen zouden hebben met sommige bewoners. En de vrij strenge politieverordening schrikte ons af. Mocht het er zich tijdens het evenement een probleem voordoen dan had de zorgvereniging OPcura, die pas gestart is en ik als verantwoordelijke schepen de boter gegeten. Jammer voor het uitstekend voorbereidend werk van verschillende maanden…”

De trail stond in het teken van De “Dag van de Zorg” op 18 maart, waaraan de zorgcampus Oase deelneemt. De opendeur-dag met geleide rondleidingen, informatiestands en cafetaria met Brusselse wafels blijft op de affiche.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk