Twee krasse buurten

Met “Krasse Buurt” bracht het OCMW ouderen en jongeren van een wijk samen. De wijken Neerveldstraat en Broekstraat brachten het meeste volk bijeen.
De winnende wijken van de Neerveldstraat/Poelstraat/Kapelleweg en Foksveld én van de Broekstraat/Asbeekweg/Wallekensweg kregen op zaterdagmorgen in zaal Aurelia van het woonzorgcentrum Oase een rijkelijk ontbijtbuffet aangeboden omdat ze in het project “krasse buurt” ex-aequo de meeste jongeren bereid gevonden hadden om een bezoekje te brengen aan de ouderen van hun wijk.
Beide wijken telden 19 deelnemers. Op plaats drie eindigde de wijk van de Droeshoutstraat/Diepenbroek/Perreveld/Ringlaan met 13 deelnemers. Net niet op het podium stond de wijk van de Doortstraat en aanpalende straten.
OCMW-project van Buurtzorg
OCMW-project van Buurtzorg
“Naast de woonzorg voor de mensen die permanent op de zorgcampus verblijven en de buurtzorg voor de mensen die nog thuis wonen maar tijdelijk of geregeld zorg krijgen in het woonzorgcentrum is er de buurtzorg voor vereenzaamde mensen die nog thuis wonen. “Krasse Buurt” kadert daarin”, legt OCMW-voorzitter Patrick De Smedt (N-VA) de bedoeling van het project uit.
Daar is de jongste tijd veel op ingezet. Onder meer met de oprichting van het buurthuis “De Hoprank”, waarbij op dinsdag in het rustoord activiteiten georganiseerd worden voor alle ouderen om hun wat meer sociaal contact aan te bieden.
Het project Krasse Buurt in het tweede weekend van oktober kreeg veel bijval met 90 ontmoetingen, waar 179 mensen aan deelnamen. Ook 15 bewoners van de zorgcampus (vooral serviceflats) kregen bezoek.
Onder de deelnemers werden 200 kraslotjes, waaronder 20 winnende lotjes, uitgedeeld. In de winnende wijken zullen straatbordnamen op een goed zichtbare plaats worden aangebracht.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk