Wéér negatief advies voor Eurostadion

 

Het blijft negatieve adviezen regenen voor het Eurostadion. Een week nadat de gemeente Grimbergen een negatief advies heeft uitgebracht, geeft nu ook de Vlaamse administratie Mobiliteit en Openbare Werken een ongunstig advies. Dat blijkt uit het advies dat Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Dat advies is niet bindend, maar volgens Ronse gaat het wel om een “nieuwe mokerslag” voor het veelbesproken bouwdossier.

In het nieuwe advies komen de intussen bekende punten van kritiek op het dossier opnieuw naar boven. Zo is de mobiliteitsimpact van het hele project onvoldoende onderzocht, zijn er onvoldoende garanties op het vlak van openbaar vervoer, enz… Kritiek die ook al in een eerder negatief advies van het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) aan bod kwam. “Voorliggende vergunningsaanvraag biedt daarop onvoldoende antwoorden”, zo staat te lezen in het advies.

De bal ligt nu in het kamp van Vlaams minister Joke Schauvliege. Ze moet eerst in beroep oordelen over de afschaffing van de buurtweg. En in principe heeft ze tot en met 2 februari 2018 de tijd om te beslissen over de omgevingsvergunningaanvraag.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise