Bestuurster 'maar' lichtgewond na botsing met trein

De bestuurster van een wagen is zondag als bij wonder heelhuids uit een botsing met een trein gekomen. Omstreeks 7.15 uur wilde een vrouw uit Meise een straat net voor de overweg aan de Meerstraat in Londerzeel inslaan. Toen ze merkte dat ze de straat gemist had, probeerde ze te keren. Dat deed ze echter op de overweg. Daarbij kwam haar wagen vast te zitten op de sporen. Daarop stapte ze uit en probeerde ze haar auto van de sporen te duwen. Toen de automobiliste het belsignaal hoorde en zag dat de slagbomen naar beneden gingen, stapte ze opnieuw in haar wagen in de hoop alsnog weg te kunnen rijden. Ondertussen zag de bestuurder van de naderende trein het voertuig op de sporen staan, waarop hij begon te remmen. “Maar een aanrijding werd niet vermeden”, liet burgemeester Nadia Sminate (N-VA) weten.

”Gelukkig werd de wagen niet vol in de flank maar aan de voorkant geraakt. Daardoor liep ze slechts lichte verwondingen op.” In de trein, die van Mechelen naar Kortrijk reed, zaten volgens Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken slechts tien passagiers. Zij liepen geen verwondingen op.

Door het ongeval lag het treinverkeer ruim een uur stil tussen Mechelen en Londerzeel. Er werden vervangbussen ingezet. Omstreeks 9.40 uur waren beide sporen alweer beschikbaar

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise