115 Opwijkenaren laten hun stookolietank wegnemen

De stookolietankslag van de gemeente blijkt een succes te zijn. Oude stookolietanks, die niet meer gebruikt worden, moeten worden verwijderd om te voorkomen dat ze beginnen te lekken, waardoor vervuiling van bodem en grondwater zou ontstaan.
De gemeente doet mee aan Tankslag met de medewerking van de intercommunale Interleuven. “Elke burger die intekent op die gezamenlijke actie, neemt deel aan een groepsaankoop”, zegt schepen Inez De Coninck (N-VA). “Op die manier krijgen we een betere prijs voor de sanering van oude stookolietanks.”
” Sinds midden juni van dit jaar tekenden 115 gezinnen in. Daarvan zijn er 80 uitgevoerd of in uitvoering. De tanks die nog niet verwerkt zijn, komen de eerstvolgende weken aan bod. “We scoren daarmee het best van de deelnemende gemeenten. Men kan nu nog altijd deelnemen. Op de website van de gemeente vindt men alle info en het inschrijvingsformulier voor Tankslag.”
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk