Ben Larivière op internationaal podium G-judo

Ben Larivière (18) behaalde op het WK G-judo in Keulen de bronzen medaille.  Hij is aangesloten bij een judoclub in Berlare.
“Bij judoclub Nijdrop mag ik meetrainen voor de conditie maar bij de Opwijkse club is geen G-trainer voor handen”, vertelt de leerling winkelhulp van het Maria Assumpta Instituut (bijzonder middelbaar onderwijs).
“Ik stond op het WK op initiatief van mijn trainer in Berlare. Er bestaat voor ons geen BK, we nemen wel deel aan een paar tornooien per jaar. In Keulen was het de bedoeling om één kamp te winnen. In mijn eerste kamp was het meteen bingo. In mijn tweede kamp stond ik tegenover de latere wereldkampioen en ik verloor. Ik werd naar de herkansingen verwezen. Die won ik en zo veroverde ik de bronzen medaille”, klinkt het trots.
“We zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: 3, 2 en 1. Ik sta als enige Belg in categorie-1.”
Het eerstvolgende doel voor de sportieve jonge man, die aan een vorm van autisme leidt, is de zwarte gordel behalen. “Ik draag de groene gordel, de wereldkampioen de zwarte. Dat maakt een duidelijk verschil. Onze sport is in gewichtsklassen ingedeeld, alle handicaps dooreen. Ik kamp in de gewichtsklasse -81kg. “Over twee jaar wil ik erbij zijn op het WK in Nederland.”
Zijn vader Johan, bij wie onlangs ook een vorm van autisme is vastgesteld, is trots op zijn zoon.
 

Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...