Geef je BH een tweede leven

Vanaf 1 november kan je bij Lingerie Gislaine in Asse en Lingerie Lahoo in Opwijk uw oude nog draagbare BH binnenbrengen. Deze actie wordt al voor de vierde maal georganiseerd onder de noemer ‘vrouwen ondersteunen vrouwen’. De actie ondersteunt twee non-profit organisaties: Think Pink en Oxfam Solidariteit.

20 lingeriezaken in Vlaanderen willen oude nog draagbare lingerie inzamelen voor  vrouwen voor wie het moeilijker is zich kwaliteitsvol ondergoed aan te schaffen. De ingezamelde bh’s komen terecht in de Belgische Oxfam-tweedehandswinkels, waar ze aan zeer lage prijs te koop worden aangeboden. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar Oxfam-projecten wereldwijd. De actie is ondertussen aan zijn 4de jaar toe. De voorbije jaren zamelden de lingeriezaken jaarlijks een kleine 10.000 beha’s in.

Bon van 10€

Voor elke oude, nog bruikbare beha die in november wordt ingeleverd, krijgt elke klant een bon van €10 die in november kan besteed worden bij een volgende aankoop.

Vanaf dit jaar voegen de lingeriezaken er nog een extra dimensie aan toe en schenken ze bij elke aankoop van een nieuwe beha 2 € aan Think Pink. (€1 van de aankopende klant en 1€ van de lingeriezaak) Op die manier hopen de initiatiefnemers een bedrag van om en bij de €8000 te kunnen storten aan Think Pink.

Via de Facebookpagina worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van het verloop van de actie: hoeveel bh’s werden ingezameld, welke provincie ligt op kop, … ? Uiteraard krijgen de fans van de pagina ook geregeld nieuws en informatie mee.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk