60 Kaarsjes voor Bloeiende Wijngaard

60 jaar dat is een diamanten jubileum. Dat weten ze ook bij toneelkring De Bloeiende Wijngaard in Nijverseel. En voor één keer kwamen ze niet naar het Familieheem om er te repeteren of te spelen maar om feest te vieren. Vrienden en familieleden en de collega’s van het Mazels Toneel en Sterrenregen uit Droeshout waren uitgenodigd om samen het glas te heffen op de rijke geschiedenis van De Bloeiende Wijngaard.

De Bloeiende Wijngaard 2De groep ontstond in 1957 in de schoot van de KWB. Gespeeld werd er in de Sint-Arnolduszaal. Tot 1965 zouden er alleen mannen op het toneel staan. Het allereerste stuk heette zelfs ‘Weg met de Vrouwen’. Het zou het begin worden van een lange reeks van komische stukken. Voorzitter Jef Vermoesen schetste de geschiedenis van de toneelkring en had bijzondere aandacht voor de verbroedering met de Milacgroep van Sint-ïeters-Leeuw. “Het is geen kleine prestatie om elk jaar opnieuw 7 keer het Familieheem te vullen,” stelde Jef terecht.

Verschillende leden van de groep werden gehuldigd, in het bijzonder Louis Ringoot, de enige ‘piot’ die er al van bij het begin bij was.

Just Married

In november speelt De Bloeiende Wijngaard opnieuw zeven opvoeringen. Er werd deze keer gekozen voor ‘Just Married’, een blijspel van Etienne Notteboom in een regio van Marleen De Meersman. De speeldata zijn : Vrijdag 17 en zaterdag 18/11, vrijdag 24 en zaterdag 25/11, vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3/12.  Reserveren via reservatie@debloeiendewijngaard.be