Theatergezelschap Overdatum geselecteerd voor het Landjuweelfestival

Met hun voorstelling De Felomstreden Kroon van Edward II maakt het theatergezelschap Overdatum uit Asse kans op het Landjuweel, de hoogste onderscheiding voor een theatergezelschap.

Overdatums versie van De Felomstreden Kroon van Edward II, een stuk van de hand van Tom Lanoye, ging eerder dit jaar in première in Zinnema in Anderlecht. Het is de vijfde voorstelling van het Assese gezelschap, dat meer dan tien jaar geleden werd opgericht door tien ex-leerlingen van de Muziekacademie August De Boeck. In 2014 stond het gezelschap ook al eens op het Landjuweel met hun bewerking van Festen.

Met De Felomstreden Kroon van Edward II is Overdatum nu geselecteerd voor het Landjuweelfestival. Het Landjuweelfestival toont het theater in de vrije tijd in al zijn kwaliteit en diversiteit. Het festival toont een scala van de meest belangwekkende voorstellingen die het voorbije seizoen te zien waren in heel Vlaanderen en Brussel. Wie het stuk dit jaar gemist heeft, krijgt nog een herkansing op vrijdag 4 november in De Warande in Turnhout waar OVerdatum speelt in het kader van het Landjuweelfestival. Tickets zijn nog beschikbaar.

Sébastien Parizel van Overdatum reageert heel erg blij en vereerd op de nominatie. “Voor ons is dit een fijn moment om de voorstelling nog eens te kunnen spelen. Het is ook eens fijn om te zien waar andere amateurgezelschappen mee bezig zijn en ook om een nieuw publiek te bereiken. En De Warande in Turnhout is ook een zeer mooi podium om eens te mogen spelen.”

Overdatum heeft nog geen concrete plannen voor een nieuw theaterstuk. “Tijdens een weekendje samen met de hele groep zullen we daarover bezinnen”, zegt Sébastien. Een datum staat wel al vast en dat is die van hun jaarlijkse kaas- en wijnfestijn op zaterdag 22 oktober. Want theater maken kost geld en dus gaat de opbrengst naar de werking van Overdatum. Plaats van afspraak is de parochiezaal van Asse-Terheide vanaf 17.30 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk