Vrienden herdenken overleden vriend met gratis festival en halen zo geld op voor goed doel

Een festival organiseren om hun overleden vriend Bart te herdenken én om geld in te zamelen voor het goede doel. Dat is wat de organisatoren van BarryRock op zaterdag 22 oktober willen doen in de Patro in Hekelgem.

Op 15 februari 2021 stopte het hart van Bart Arijs op 43-jarige leeftijd met kloppen. Hoewel hij een genetische afwijking aan het hart had, kwam zijn overlijden bij vrienden en familie aan als een donderslag bij heldere hemel. “Het was nog volop coronatijd en dus konden we maar in beperkte kring afscheid nemen van Bart. Toen we in de zomer dan samenkwamen met vrienden en familie van Bart, werd het zaadje geplant om een festival op te richten waarmee we Bart herdenken”, klinkt het bij zijn vrienden en familie.

Want den Barry, zoals zijn vrienden hem ook noemden, was een levensgenieter pur sang. “Voor corona schuimde Bart de festivals in binnen- en buitenland af. Sommige vrienden kennen Bart al uit hun kindertijd, anderen leerden hem kennen op de festivals. Den Barry was vaak de verbindende factor tussen verschillende vriendengroepen”, vertellen de negen vrienden die de organisatie van het nieuwe festival op zich nemen.

Lees verder onder de foto.

Het festival is een eerbetoon aan hun vriend of familielid Bart.

Op zaterdag 22 oktober kan je vanaf 19 uur terecht in de Patro in Hekelgem voor de eerste, gratis editie van BarryRock. Achtereenvolgens mag je er optredens verwachten van Jr Cortezz Connection, De Grote Baronshow en Commerwell. Afsluiten doet De Toren Soundsystem. “De bands kennen Bart ook en zakken graag naar Affligem af om te spelen op de eerste editie van BarryRock. Het moet een avond voor goede muziek, verbinding en feest worden.”

De organisatoren willen met een deel van de opbrengst in 2023 een zomerse editie van BarryRock organiseren. Een ander deel van de opbrengst gaat naar de Belgische Cardiologische Liga vzw om bij te dragen aan sensibilisering over hart- en vaatziekten. 

“Bart steunde zelf heel wat goede doelen en wij willen dit hiermee verder zetten”, zegt zijn zus Ilse. Zij vindt dat er dan ook geen betere manier is om Bart te herdenken dan de organisatie van BarryRock. “Het is speciaal dat vrienden uit verschillende van Bart’s vriendengroepen dit samen organiseren. Het zal mama ook zeer veel deugd doen. We gaan zaterdag zeker aanwezig zijn.

Alle info: https://www.facebook.com/BarryRockFestival

Topartikels editie Ninove-Dender