Vrouw en Maatschappij Opwijk biedt luisterend oor

Vrouwelijke land -en tuinbouwers zijn sleutelfiguren, wees daar maar zeker van! Ze vormen een noodzakelijke draaischijf, niet alleen in hun landbouwbedrijven, maar ook binnen hun gezin en onze hele maatschappij. Ze hebben, zoals vele anderen, het vandaag de dag echter niet gemakkelijk want de ene crisis volgt de andere op. Dat alles bezorgt hen in deze tijden veel stress. Ze zijn vaak tegelijkertijd boekhouder, dierenverzorger, technieker, plukster, oogster, moeder en manager van het huishouden Zij zijn hele dagen in de weer om het voedsel op ons bord te garanderen en doen dit vaak ten koste van me-time.

Op zaterdag 22 oktober stak Vrouw & Maatschappij al die multitaskers een hart onder de riem steken met de actie : “Vrouw en Maatschappij biedt een luisterend oor.”

Voorzitster van V&M Opwijk, Marleen Coene verduidelijkt: “Met deze actie waarbij we koekjes bakken in de vorm van een oor en op koffieklets gaan, laten we hen weten dat we hen appreciëren en niet vergeten zijn, dat we luisteren naar wat ze te vertellen hebben en dat we er voor hen willen zijn. Bij V&M zijn we immers overtuigd van de kracht van een sterk vrouwennetwerk en willen we steun bieden aan elkaar. Ook al zijn onze levens misschien niet helemaal dezelfde, toch geloven we sterk in de empathische kracht van vrouwen!”

Deze actie werd uitgerold in nasleep van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid, waarbij dus een luisterend oor wordt geboden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk