Boekstartdag was een groot succes

Feest in de bib! Op zaterdag 15 oktober 2022 organiseerde de bibliotheek van Merchtem in samenwerking met Huis van het kind Merchtem een ‘Boekstartdag’ voor de allerkleinste Merchtemnaren. Ouders van kindjes tussen 0 en 2 jaar werden uitgenodigd op een heuse babyborrel in de bib. Tussen 14 en 16 uur stonden er heel wat workshops op het programma zoals babymassage, kindergrime en samen bewegen op muziek. Er konden ook leuke foto’s gemaakt worden van al die oogappels.

Er werden op Boekstartdag 11 zeer jonge kindjes ingeschreven in de bib. De nieuwe babypakketjes waren een instant succes. Dit zijn leuke tasjes met een knisperboekje, badboekje en stoffen boekje. Vanaf nu kunnen die uitgeleend worden in de bib.

Merchtem is ook Boekstartgemeente. Meer info vind je op de website van de bib: merchtem.bibliotheek.be  Deze activiteit kaderde ook in het project ‘Samen veerKRACHTIG’ waarbij het mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar worden gemaakt. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk