KTV Sterrenregen 75+1 jaar jong en springlevend!

Het toneel is nog niet dood, het leeft en zeker te Droeshout. Ook voor de laatste vertoning van Hotel de la Gare, zat de parochiezaal weer vol en daarna mocht er getoast worden want de Koninklijke Toneelvereniging Sterrenregen vierde met een jaar vertraging haar 75-jarig jubileum. Voorzitter Willy Segers had de speeches strikt getimed want in de warme zaal snakte iedereen naar een verfrissing.

Willy zelf vertelde kort over het ontstaan van Sterrenregen in 1946. “We moeten echter niet blijven verwijlen bij het verleden. Nu moeten we een krachtig signaal geven aan allen die dit horen en lezen, om een hand te reiken naar de jeugd en de inwijkelingen om mee op de scene te stappen van het dorps- en toneelleven zodat de Droeshoutse gemeenschap levendig en attractief blijft voor zij die de toekomst vormen. Bouw mee aan het verenigingsleven!”

Dat was ook de kern van de toespraak van schepen van Cultuur Jan Couck (N-VA). “Het is cruciaal dat verenigingen blijven bestaan maar sociaal engagement is nogal eens het probleem. Voor veel mensen is het steeds moeilijker om sociale activiteiten in te passen in de drukke agenda! Dat engagement is nochtans cruciaal om het verenigingsleven te laten draaien en het sociaal contact. Sterrenregen is daar wel een mooi voorbeeld van,” aldus Couck.

De toneelvereniging kreeg een check van 400 euro van de gemeente als steun voor de viering en Luc Vierendeels van Opendoek, de koepelorganisatie voor theater in Vlaanderen en Brussel, bedacht Sterrenregen met een zeefdruk. En dan mocht er eindelijk geklonken worden! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk