Multifunctioneel verlicht plein op de Borght

Het parkeerplein op de Borchtsite, goed voor 93 parkeerplaatsen en een fietsenberging, krijgt vorm en een prijskaartje van 1.045.00 euro.

Het herbekeken Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Nanove voorziet in de aanleg van een multifunctioneel (evenementen)plein op de Borchtsite tussen de Kattestraat en de Oudepastoriedreef, waar de gemeente zou zijn ontstaan.

Het plein leunt aan tegen een nieuw skatepark (een apart dossier). De oppositie ziet een ‘parking’ in het midden van het centrum niet zitten, maar er is te weinig parkeergelegenheid in de gemeente, en de ‘parking’ kan ook dienen voor het organiseren van evenementen.

 

“Met het plannen van de rioleringswerken hebben we veel tijd verloren in dit dossier”, zegt schepen van ruimtelijke ordening Inez De Coninck (N-VA). “De Asbeek wordt opnieuw opengelegd en het regenwater wordt opgevangen in de beek. Dat vereist voorbereidende infrastructuurwerken, rioleringswerken onder het plein, het leveren en plaatsen van (onder)funderingen, het aanleggen van verhardingen, lijnvormige elementen, allerhande constructies en signalisatie.”

De kosten worden geraamd op 1.045.00 euro. Het gemeentelijk aandeel bedraagt 734.000 euro. Dat van Riopact: 311.000 euro. De aannemer moet het werk rond hebben in 100 werkdagen.

Vanzelfsprekend krijgt het centrumplein een degelijke verlichting. Het gemeentebestuur koos voor het voorstel van Eandis, waarbij Led-armaturen en Teceo 1 Led-armaturen gebruikt worden.  “Ze lijken best op de armaturen van de arena in het park van het Hof ten Hemelrijk. De kosten worden geraamd op 25.400 euro.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk