Beschermde oude pastorie wordt toprestaurant

De beschermde oude pastorie nabij het park van het Hof ten Hemelrijk heeft een nieuwe eigenaar. Hij telde er een slordige 400.000 euro voor neer om er een toprestaurant in onder te brengen. “Ik geef me 3 jaar tijd om dit project te realiseren.”
Diederick Vandekerckhove runt een adviesbureau voor bedrijfsbeheer. De 54-jarige Assenaar heeft zijn oog laten vallen op de oude pastorie, die al geruime tijd te koop stond, om er op termijn een kleinschalig klasse-restaurant in onder te brengen.
“Het is een prachtig gebouw op een schitterende locatie in de groene long van Opwijk, op een terrein dat 3 are 85 ca groot is. Het mooie, beschermd gebouw – ik mag geen binnenmuren afbreken – heeft veel potentieel in zich voor heropbouw. Het gebouw wil ik in overleg met de gemeente en Onroerend Erfgoed Vlaanderen renoveren met zoveel mogelijk respect voor de omgeving en volgens de voorschriften van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Er komen twee woongelegenheden en een restaurant met dertig plaatsen, dat door mijn zoon zal worden uitgebaat.¬†We gaan voor het betere restaurant met een avondvullend menu.”
De nieuwe eigenaar zal eerstdaags een bouwvergunning aanvragen en plannen maken die aan Onroerend Erfgoed Vlaanderen zullen worden voorgelegd. “Ik denk drie jaar nodig te hebben om dit project te realiseren.”
De tuin is eveneens beschermd, evenals het schuurtje dat evenwel afgebroken werd.
“Ik liet dit bouwvallig schuurtje afbreken, dat dreigde¬†in te storten, voor de veiligheid van de passanten op de voetweg”, vult burgemeester Albert Beerens aan.
“Alle elementen hebben we toen genummerd, gefilmd en gestockeerd onder een luifel. Onroerend Ergoed dringt er nu op aan om dit zo snel mogelijk te doen.”
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk