Unieke speeltuin aan 'Spechtes'

Vergeet de oude, versleten speeltuin aan de rand van het park Hof ten Hemelrijk (in de volksmond Spechteshof). Er is nu een totaal nieuwe speeltuin.

Het gemeentebestuur had er zo’n 44.000 euro voor over. Het vroeg Natureplay uit Morkhoven, het Kempisch bedrijf van Klaartje Vermissen, de zus van charmezanger Guido ‘Versmissen’ Belcanto, om een unieke speeltuin neer te poten.

 

Nog voor het lintje werd doorgeknipt was het speelplein dat Hopwijk gedoopt werd, al helemaal ingepalmd door joelende kinderen. Ze moesten hun spel even onderbreken voor de obligate toespraken. “Met pijn in het hart nemen we afscheid van de speeltuin die in 2003 werd aangelegd, maar zijn beste tijd had gehad”, zei schepen van jeugd Joske Vermeir (Open Vld).

 

“De hop, de specht en de landelijke omgeving trekken een rode draad doorheen twee terreinen om zo een fantasierijk en speels geheel te vormen. Elk kind, ook kinderen met een beperking, krijgt een plaats in de creatieve belevingsruimte voor drie- tot zesjarigen. De ruimte voor zes- tot twaalfjarigen kreeg een stoerder en actiever parcours, waar het kind zijn fijne en grove motoriek kan testen. Het uitdagende hopparcours is voor oudere kinderen bedoeld. De specht krijgt een ereplaats in de beeldtaal van het project. Het terrein krijgt een eigen verhaal met een sprookje over de specht en de vogelverschrikker. Een vertelpaal die kan aangedraaid worden brengt het verhaal van de hop en zijn troeven.”

 

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk