Stad zoekt deelnemers voor Soepfestival

De stad en de cultuurraad zoeken enthousiaste soepkoks om op 18 november deel te nemen aan het vijfde Internationaal Soepfestival op de Rooseveltlaan. Wereldwijd is het delen van een kom soep een moment van samenhorigheid, een communicatiemoment en, soms, een moment van troost. De invalshoek is dan ook intercultureel: soepen uit verschillende culturen aanbieden.
Stad Vilvoorde zoekt mensen die 30 liter soep willen bereiden en deze op zaterdag 18 november aan de bezoekers willen aanbieden. Deelnemende groepen hebben recht op 30 euro om ingrediënten aan te kopen. “Iedereen kent wel een receptje van zijn grootmoeder dat makkelijk én smakelijk is. Je hoeft geen driesterrenchef te zijn om heerlijke soep te maken en met plezier op te dienen”, zegt schepen van feestelijkheden Johan Serkeyn, die iedereen uitnodigt om mee te doen. Ook dit jaar kiezen een vakjury én het publiek hun favoriete soepen uit. De recepten van de winnende soepen zijn na afloop terug te vinden op de website van de stad. Inschrijven kan nog tot 27 oktober. Dat kan rechtstreeks via de website van de stad of neem contact op met de dienst cultuur en evenementen, tel.: 02 255 79 52, e-mail: connie.van.keer@vilvoorde.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise