Zomerhappening met straattheater, concerten en animatie

De Zomerhappening van morgen, 15 augustus, is het dagje Opwijk bij uitstek. Dit jaar wordt er via straattheater, concerten, animatie en zoveel meer op zoek gegaan naar het Zevende Zintuig. Jeugdhuis Nijdrop organiseert het evenement inmiddels al voor de 44ste keer.

Bij mooi weer is het op de koppen lopen in het Opwijkse gemeentepark Hof ten Hemelrijk. Duizenden families vinden de weg naar de gratis dag voor jong & oud. De jeugdharmonie mag de Zomerhappening rond de middag aftrappen. Rond de klok van elven sluit ze af met een spetterend vuurwerk. Tussendoor is er voor elk wat wils: een pop-upmarkt, grime, theater-acts, optredens, animatie, foodtrucks, de groene arena, het Nijdrop-terras …

“Waar Zomerhappening echter in uitblinkt is de beleving”, zegt Ben Moens van Nijdrop. “Met het jaarthema van Het Zevende Zintuig in het achterhoofd wordt het hele programma afgestemd op de sfeer en ervaring.
“Zo kan je insecten eten, is er een prikkelend zintuigen-pad, blaas je reuzenzeepbellen, kan je een 3D-bril of muziekinstrument in mekaar knutselen en dansen op het Oorkest. Blikvangers op het programma zijn De Gillende Keukenprins, Funky Frida en de vuurwateroversteek. En dan hebben we het nog niet over de resem foodtrucks, de rijkelijke inkleding en de pop-upmarkt. Er wordt ook op een koord gelopen boven de vijver van het park.”

Ben Moens: “Het muziekcentrum Nosta neemt de  concerten voor z’n rekening. Uiteraard mag dĂ© grote kindervriend Kapitein Winokio ook dit jaar niet ontbreken. Later op de dag is er nog het Dilbeekse balkanensemble Borokov, de knotsgekke blazersact BLOW trio en Orkesta Mendoza; een kruisbestuiving tussen Mexicaanse mariachi en Amerikaanse rock & roll. De band komt uit Arizona en heeft leden van Calexico in de rangen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!