“Teleurgestelde K3-fans kunnen bij ons terecht”

 

Na alle heisa over het uitverkochte K3-concert op de Druivenfeesten in Overijse steken de organisatoren van het Zomerfestival in Humbeek hun vinger op. “Ook bij ons komt K3 die dag optreden, amper 2 uur later. En er zijn nog zeker 1.000 kaarten. Zo ver liggen Overijse en Humbeek nu ook niet uit elkaar…”

2.200 mensen mochten deze week juichen nadat ze tickets voor het gratis optreden van K3 op 20 augustus in de Markthal in Overijse konden bemachtigen. Een veelvoud van hen bleef echter met veel frustraties achter. Vooral de online ticketverdeling liep helemaal in het honderd.
De teleurgestelde K3-fans riepen daarna op sociale media op om het concert naar een grotere locatie te verhuizen. “Een verhuis komt er niet”, liet burgemeester Inge Lenseclaes echter meteen weten. “Alles van de Druivenfeesten vindt plaats in het hart van Overijse.” De pechvogels die geen kaartjes wisten te bemachtigen, kunnen het optreden op 20 augustus om 17 uur wel op groot scherm op het Stationsplein volgen.

De organisatoren van de tweede editie van het Zomerfestival in Humbeek steken echter de hand uit naar de teleurgestelde fans. “Bij ons treden de meisjes van K3 dezelfde dag ook op”, legt Jean Paul De Baeck van de vzw Dorpsvriend uit. “Om 19 à 19.30 uur staan ze op het podium. Ze komen dus eteen na hun optreden in Overijse naar hier. De fans die er daar niet bij kunnen zijn, hoeven dus niet op hun honger te blijven zitten. Bij ons kunnen er 6.000 toeschouwers terecht en er zijn zeker nog 1.000 kaarten beschikbaar. En de afstand tussen Humbeek en Overijse is nu ook niet van die aard dat dat een obstakel moet zijn.”

Hanne, Marthe en Klaasje komen overigens al voor de tweede keer naar Humbeek. Op de parking van AD Delhaize in de Kerkstraat zullen zij met een optreden van zowat 40 minuten opnieuw de hartjes van kinderen en volwassenen een paar slagen sneller laten slaan. Feestelijk zal het ook voor De Bende zijn want zij bestaan precies vijf jaar. De Ghost Rockers en de 12-jarige rapster Lin.C uit Ursel maken de affiche van het Zomerfestival compleet.
Kaarten kosten 16 euro in voorverkoop en 25 aan de kassa. Voorverkoopadressen: AD Delhaize Humbeek, B-Planet Meise, Pen en Pret Merchtem. www.zomer-festival.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise