Gemeente koopt Sintpauluskaffee en appartement

Het gemeentebestuur koopt het Sint-Pauluskaffee en het appartement op de verdieping in de Processiestraat aan voor een bedrag van 310.000 euro.
Dat is 15.000 euro lager dan de vraagprijs. De eigenaars Timi Peeters en Dirk Haverals hadden vorige maand te kennen gegeven te zullen stoppen met het café. Ze waren het caféleven niet beu, maar snakten naar een gewoon gezinsleven. Ze hebben niet lang moeten wachten op een koper.
Het gemeentebestuur had bijzonder veel interesse. “We beschouwen dit als een strategische aankoop”, zegt burgemeester Albert Beerens (Open VLD). “Hadden we dit niet gedaan, dan hadden we ons voor ettelijke jaren vastgezet. We sloten de onderhandelingen zondagmorgen af. Vanwege de vakantie waren we nog in¬†aantal in het college¬†om de beslissing officieel te maken,¬†maar dat zal volgende dinsdag gebeuren. Ondertussen heeft iedereen uit het college zijn mondeling akkoord gegeven en ook bevestigd per e-mail.”
De overeenkomst behelst dat het echtpaar en de drie kinderen nog één tot anderhalf jaar in het appartement zullen kunnen blijven wonen. In die tijdspanne laten ze een nieuwbouw rechtzetten in dezelfde straat, even verderop.
“Wij als gemeentebestuur gaan de benedenverdieping in eerste instantie gebruiken als tijdelijk secretariaat van de gemeentelijke basisschool De Boot, die helemaal verbouwd wordt. De Sint-Annasite is voor ons belangrijk met de Sint-Pauluszaal, die mettertijd afgebroken wordt, het brandweerarsenaal dat we gaan verkopen, het politiekantoor en de muziek- en tekenacademie.”
“We namen nog geen beslissing over de bestemming van het caf√© na 2020. Mogelijk breken we het af om¬†een degelijke toegangsweg naar de Sint-Annasite en een degelijke parking te realiseren. ¬†Het caf√© sluit de deuren definitief op 1 oktober. De aankoop zal op 6 september aan de gemeenteraad worden voorgelegd.”
 
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk