Pendelaars krijgen één minuut langer tijd om over te stappen

Reizigers vanuit Dendermonde die richting Schuman of Etterbeek sporen, ervaren geregeld problemen met hun overstap. Parlementslid en schepen Inez De Coninck (N-VA) kon er minister Belot ertoe bewegen die overstap beter te garanderen.
Inez De Coninck, zelf geregeld een treingebruiker, stelde in mei een parlementaire vraag aan federaal minister Belot in verband met de overstap in Jette. Menig treinreiziger stapt in Jette over om niet via het ringspoor Brussel binnen te rijden maar om dat te doen via de Noord-Zuidverbinding.
Vooral voor de pendelaars die in de buurt van Brussel-Noord werken, is deze overstap interessant: er kan een tijdwinst van twaalf minuten geboekt worden. “Maar als de trein uit Dendermonde enkele minuten vertraging heeft, is deze aansluiting niet gegarandeerd, wat bij de pendelaar frustratie wekt”, zegt Inez De Coninck.
“Blijkbaar is het slaagpercentage van die overstap aan de lage kant.   Minister Belot vroeg cijfermateriaal op bij de NMBS. De reizigers van S3-trein 2279 tussen Dendermonde en Oudenaarde hebben in 70 procent van de gevallen kunnen overstappen op de S4-trein tussen Aalst en Oudenaarde”, zegt hij.
De Coninck vroeg de minister om beide treinen af te stemmen op elkaar en te laten stoppen op hetzelfde perron in Jette. De reistijd tussen Dendermonde en Jette zal met 2 minuten verlengd worden. Tot dan zal de overstaptijd tussen beide treinen in Jette op 9 minuten gebracht worden of één minuut langer dan voordien. De overstap op hetzelfde perron organiseren blijkt technisch niet mogelijk te zijn.
“Ik ben blij dat de minister het probleem erkent en dat hij oplossingen voorstelt in het belang van de reiziger op lijn 60”, besluit De Coninck.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk