Woningbrand in Pamel aangestoken? En veel meer …

PAMEL – In Pamel heeft het gebrand in een leegstaande villa in de Rijstraat. Het vuur ontstond op twee plaatsen. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Het was een buurtbewoner die de rook had opgemerkt en de hulpdiensten alarmeerde. Zowel de brandweer van de zone Vlaams-Brabant West als de Civiele Bescherming van Liedekerke kwam ter plaatse en kon vermijden dat de brand zich uitbreidde. De schade aan het gebouw bleef dan ook beperkt. Omdat het vuur mogelijk werd aangestoken heeft het parket een branddeskundige ter plaatse gestuurd.

WEMMEL – De gemeente Wemmel start met de gratis inzameling van plastiek. Alle plastiek, zoals speelgoed, harde plastiek, folie en plastieken verpakkingen die niet in de blauwe PMD-zak mag, kunnen Wemmelaars vanaf nu gratis aanbieden aan de speciale perscontainer in het recyclagepark. De helft van de verwerkingskosten voor die afvalfractie wordt terugbetaald door de hogere overheid.

DENDERLEEUW – Op de grens van Denderleeuw en Liedekerke zijn twee wielertoeristen met elkaar in aanrijding gekomen. Het ongeval gebeurde op het pad langs de Dender in het verlengde van de Denderleeuwse Kaaistraat. De ambulance van de Civiele Bescherming van Liedekerke kwam ter plaatse om een van de slachtoffers af te voeren. Die werd kort na het incident onwel.

ASSE – Een jonge vrouw botste vrijdagnamiddag met haar wagen tegen een betonnen verlichtingspaal in de Kruiskouter in Asse. De bestuurster reed in de richting van de Brusselsesteenweg toen ze om een onbekende reden rechts van de weg ging. Haar wagentje kwam dwars over de rijbaan te staan. De paal brak af, maar de kabels knakten niet, waardoor het gevaarte op de deurstijl van de wagen bleef leunen. De vrouw werd met een ziekenwagen voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis, maar mocht daar snel weer vertrekken. Elektriciteitsmaatschappij Eandis kwam ter plaatse om de paal te vervangen waardoor de weg in Asse enkele uren afgesloten bleef.

ASSE – Een woning in de Bergestraat in Asse werd zaterdag gestut door de brandweer nadat een muur werd geramd door een wagen. Een bestuurder verleende geen voorrang van rechts, waardoor een andere diende uit te wijken en tegen de gevel eindigde. Daags voordien botste een 24-jarig meisje uit Evere er ook al tegen een betonnen verlichtingspaal nadat ze de controle over haar Volkswagen Polo was verloren. De paal knakte af en kwam op het voertuig terecht. De bewoners van de Bergestraat in Asse vragen dan ook maatregelen aan het gemeentebestuur.

TERNAT – De herinrichtingswerken in de Statiestraat in Ternat gaan op 21 augustus van start. De gemeente gaat op het stuk tussen de Dreef en de Markt nieuwe riolering aanleggen. Tegelijk wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de straat en de drukke schoolomgeving verkeersveiliger te maken. Zo worden er onder meer bredere voetpaden aangelegd. Aannemer Aswebo splitst de werken op in 5 fases. In een eerste fase wordt het deel tussen de T’Serclaesstraat en de Dreef aangepakt. Nadien volgt het traject tussen de Van Cauwelaertstraat en de T’Serclaesstraat. De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. De inwoners krijgen op 8 augustus meer details tijdens een informatievergadering.

ASSE – Renner Jasper De Buyst van Lotto Soudal uit Asse heeft zijn tweede profzege behaald. In de Ronde van Walloni√ę heeft hij de tweede etappe, die eindigde in Seraing, op zijn naam geschreven. Na 193 km was tussen startplaats Chaudfontaine en aankomstplaats Seraing was De Buyst de snelste in een massaspurt. Hij liet de Deen Michael M√łrk√łv en de Fransman Justin Jules achter zich.

SCHEPDAAL РInbrekers zijn bijzonder driest te werk gegaan bij Bouwmaterialen Louis Ceuppens in de IJsbergstraat in Schepdaal, ter hoogte van het kruispunt met de Akkerstraat. De daders verschaften zich toegang via het dak. De inbrekers namen rustig hun tijd om elke kast in het bedrijf en in de privéwoning te doorzoeken. Een ingemetselde kluis werd volledig uitgebroken en alle aanwezige werkmachines werden meegenomen.

LIEDEKERKE – De lokale politiezone TARL onderschepte zaterdagavond in Liedekerke drie jongemannen die een controle op een bus van De Lijn wilden ontwijken. Het trio zat op de bus die halt hield op de Affligemsestraat in Liedekerke, waar controleurs van de vervoersmaatschappij de pendelaars wilden controleren. Het trio weigerde echter gecontroleerd te worden en stapte onmiddellijk af. Omdat de controleurs slechts binnen een bepaalde straal rond het voertuig bevoegd zijn, was er assistentie nodig van de lokale politie om de drie jongens even verderop staande te houden. De jongeren bleken met verschillende zaken niet in orde te zijn en werden ook door de politie verhoord.

Topartikels bij Goeiedag.be