Dansen in het containerpark

Het GC Hof ten Hemelrijk stelde zijn nieuw seizoen voor. Op het menu: humor, voordracht, theater, muziek in¬†het Gemeenschapscentrum en de Sint-Pauluszaal tot¬†dansvoorstellingen in …het containerpark.
Humorist Bert Gabri√ęls mag in Opwijk de spits afbijten met zijn “Gelukzoeker”. Een andere trekpleister is Niels Destadsbader, die het heeft over zijn blunders, zijn grootste passie en ware liefde.
In de Ronde van Begijn krijgt komiek en wielerliefhebber Begijn Le Bleu (bekend van Foute Vrienden) twee topcoureurs over de vloer. Andere bekende namen op het programma zijn Pascal Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck die op zoek zijn naar liefde, maar die soms verwarren met wellust.
Ook Clara Cleymans komt langs. Zij is 27 geworden en dat is een leeftijd die vele kleurrijke figuren uit de muziekwereld niet overleven!
Geena Lisa en Kate Ryan brengen tijdens een belevenisconcert hulde aan Ann Christy en Yasmine die ons al te vroeg ontvielen.
De tweede Vlaamse show die de in Antwerpen wonende Nederlander Jan Jaap Van der Wal speciaal voor Vlaanderen maakte, is ook in Opwijk te zien. Zijn eerste voorstelling – De Nieuwe Belg – kon rekenen op uitverkochte zalen.
Voorts komen ook Jan Decleir, Liliane Saint-Pierre, Jan De Smet en Herr Seele op bezoek. Het GC Hof ten Hemelrijk programmeert voorts zes kamerconcerten op verplaatsing in de Sint-Pieterskerk of bij mensen thuis, plus drie familievoorstellingen.
“De schoolvoorstellingen lokten vorig jaar net geen 7.000 leerlingen uit tien 10 lokale en 24 scholen van buiten Opwijk”, zegt cultuurdeskundige Katrien Verbeek. Alleen voor de Opwijkse scholen zijn dit seizoen drie dansvoorstellingen gepland in het containerpark. De dansgroep Keski.e.space uit Borgerhout danst op locatie voor een jonge publiek over alledaagse dingen.
De ticketverkoop voor alle voorstellingen is alvast van start gegaan.
Meer info: telnr. 052-36.51.72 of via gc.info@opwijk.be
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk