Kleuters trokken grote ogen in Tuinbouwschool (+ foto’s)

Kinderen ontdekken graag zelf de wereld van de volwassenen. Dertig kleuters van Ten Bos kwamen naar de Gemeentelijke Tuinbouwschool om er te komen kijken naar planten en dieren én grote tractoren. Ze kwamen ogen te kort en stelden ronduit vragen aan de papa’s en twee juffen die hen in bolderwagens van het centrum naar de Molenbaan hadden gebracht.

Alles wat ze thuis niet hebben (of toch niet op zo’n grote schaal) konden ze er met eigen ogen zien: grote serres met tomaatjes of bloemen, grote en kleine dieren, grote landbouwtractoren, … teveel om op te noemen.

Even aan het stuur van een grote tractor zitten of een pompoenzaadje planten, het was even wat leuker dan liedjes zingen of grote tekeningen maken. Heel wat papa’s (het was een exclusieve ‘papadag’) waren meegekomen naar de velden en serres van de school.

Directeur Dirk Legroux en een aantal van zijn personeelsleden stonden klaar om hen rond te leiden in de bloemen- en groentenkassen en dierenverblijven. Zelfs de dochter van directeur Dirk was bij de jonge bezoekers die na twee uur vol grote verhalen terugkeerden naar hun vertrouwd klasje in Ten Bos.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk