Klankbordgroep 'Greenbergen' zet zich in voor milieu

 

De klankbordgroep ‘Greenbergen’, een twintigtal wakkere, creatieve en gemotiveerde Grimbergenaren, wil samen gaan voor minder CO2 in de gemeente. Ze willen Grimbergen helpen om het klimaatactieplan te realiseren. De groep lanceerde zopas een eigen Facebookpagina met tips, tricks en duurzame nieuwtjes.

Bijna 6000 Europese steden en gemeenten hebben een burgemeestersconvenant ondertekend waarin ze zich engageren om hun CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% te verminderen. De provincie Vlaams-Brabant, waar 60 van de 65 gemeenten dit document hebben onderschreven, is koploper in België. Ook Grimbergen engageert zich met haar klimaatplan om tegen 2020 de CO2 -uitstoot te verminderen met minstens 20% door energie te besparen, de energie-efficiëntie te verhogen en duurzame energiebronnen in te zetten.

Een groep burgers heeft zich nu verzameld in de klankbordgroep ‘Greenbergen’ en zal de gemeente bijstaan in deze ambitieuze onderneming. De klankbordgroep gelooft er sterk in dat het succes van alle klimaatplannen valt of staat met de medewerking van elke individuele burger. Zopas werd de Facebookpagina ‘Klimaat-Greenbergen’ gelanceerd. Via die weg wil men eenvoudige, duurzame oplossingen en tips aanreiken die onmiddellijk resultaat opleveren. Oplossingen die geen of weinig geld of middelen vragen, en die ook op andere vlakken de individuele levenskwaliteit en gezondheid kunnen verbeteren.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise