Nieuwe wasserij voor De Oase

In WZC De Oase werd een vernieuwde wasserij in gebruik genomen. Het OCMW investeerde meer dan 40.000 euro in nieuwe was- en strijkmachines, wandkasten en veerbodemwagens voor het transporteren van het linnen. De lokalen kregen ook een nieuw likje verf.

In de wasserij , waar de kleding van de bewoners en de uniformen van het personeel worden gewassen en gestreken, werken twee vaste werkkrachten: Frieda Vercauteren en Ilse Van Uytvanck. Ze krijgen geregeld ook leerlingen van het MAI over de vloer die de knepen van het vak mogen leren.

OCMW-voorzitter Patrick De Smedt was blij dat de dames die de was en strijk doen, dat nu kunnen doen met nieuwe machines en in een fraaiere omgeving. Hij kreeg de steun van burgemeester Albert Beerens en van leden van de OCMW-raad.