OCMW doet gratis boodschappen voor risicogroepen

OCMW Meise biedt een boodschappenservice aan voor mensen die omwille van mobiliteits- of gezondheidsproblemen niet meer zelf naar de winkel kunnen. Deze boodschappendienst is gratis gedurende de coronacrisis en wordt momenteel aangeboden tot 17 april.

Deze gratis boodschappendienst is enkel voor noodzakelijke levensmiddelen en voedingswaren.

Hoe werkt het? Boodschappen bestellen kan eenvoudig via mail of telefoon van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12u via despil@ocmwmeise.be of 02 892 21 50. De inwoner kan Ă©Ă©n aanvraag doen per week en geeft informatie mee aan de medewerker van het OCMW zoals welke supermarkt hij/zij verkiest, op welke manier hij/zij wenst te betalen, 
 In de voormiddag worden alle aanvragen verzameld, in de namiddag worden de aankopen gedaan.

Personeelsleden van het OCMW en vrijwilligers staan in voor het ophalen en afleveren van de boodschappen. Zij nemen verschillende voorzorgsmaatregelen in acht zoals handschoenen dragen tijdens het winkelen en regelmatig en grondig hun handen wassen. Wanneer ze het geld komen halen of de boodschappen afleveren, respecteren ze de 1,5 meter aanbevolen afstand.

Met deze maatregelen probeert OCMW Meise op een veilige manier inwoners die wat extra hulp nodig hebben in deze vreemde periode bij te staan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise