Voorraad bloemen gaat naar rusthuizen en ziekenhuis AZ Jan Portaels

Nu ook de laatste handelszaken de deuren moeten sluiten omwille van de coronamaatregelen ontstaan er spontaan heel wat mooie solidariteitsacties. Zo kwam Maria De Witte van de Vilvoordse winkel “Bloemen Orchis” samen met AGORA-groep, haar groothandel in snijbloemen, op het idee om de voorraad van de groothandel te schenken aan de bewoners van de Vilvoordse Woonzorgcentra en de patiënten van het AZ Jan Portaels.

Maria De Witte: “We gaan allemaal samen door bijzonder moeilijke tijden. We hopen dat we met de bloemen toch even een hart onder de riem steken van onze ouders en grootouders die nu in isolement zitten in de woonzorgcentra en aan de patiënten die in ons Vilvoordse Ziekenhuis verzorgd worden. Daarnaast is het meteen ook een symbolisch teken van steun aan de mensen die vandaag met hart en ziel in de zorgsector elke minuut van elke dag het beste van zichzelf geven, onbaatzuchtig en voor ons allemaal.”

Schepen voor economie Didier Cortois reageert met veel dankbaarheid op het initiatief. “Ik ben extra fier op onze lokale handelaars. Niet alleen volgen ze allemaal zonder morren de maatregelen op maar tonen ook een grote golf aan bereidwilligheid tot meewerken. Daarnaast hebben heel wat handelaars hun resterende voorraden aan bederfbare goederen geschonken aan goede doelen. Dit soort van solidariteit is een enorme opsteker.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise