Twee agenten lichtgewond bij spectaculaire crash

Twee agenten van de politiezone Grimbergen zijn lichtgewond geraakt toen ze donderdagmorgen met hun combi betrokken raakten bij een spectaculair ongeval op het kruispunt van de Grimbergsesteenweg en de Landhuizenlaan. De twee waren – met zwaailichten en sirenes op nota bene – onderweg naar een interventie in Strombeek-Bever toen een bestelwagen plots uit een zijstraat kwam gereden.

De botsing was niet meer te vermijden. De chauffeur probeerde nog uit te wijken maar de combi belandde frontaal tegen een betonnen elektriciteitspaal. De menselijke tol viel gelukkig nog mee. “Mijn twee agenten raakten lichtgewond”, zegt korpschef Jurgen Braeckmans. “Een van hen aan een vinger en de pols en de andere incasseerde een serieuze klap op de borst. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis.” De chauffeur van de bestelwagen raakte niet gewond.

De Grimbergsesteenweg bleef een paar uur afgesloten voor de vaststellingen, takeling en de reiniging van het wegdek. De politie van de naburige zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) kwam ter plaatse voor het onderzoek zoals de procedure voorschrijft als er een politievoertuig bij een ongeval betrokken is. Het lijkt er echter sterk op dat de bestelwagen in de fout is gegaan. Het verkeer dat uit de Landhuizenlaan komt moet sowieso voorrang verlenen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise