40 jaar liberale gepensioneerden

Met 280 waren ze aanwezig in de schuur van het Hof Ten Hemelrijk om de 40ste verjaardag van de Liberale Bond van Gepensioneerden te vieren. Voorzitter en stichter Albert Beerens mocht de verjaardagstaart aansnijden, geflankeerd door diverse bestuursleden.

O 40 jaar liberale bond 2In 1967 stichtte Albert Beerens met Désiré Van Geet de Opwijkse afdeling van de Liberale Bond van Gepensioneerden als tegengewicht voor de vele katholieke verenigingen. Het was van bij het begin de bedoeling om ontspanningen aan te bieden tegen betaalbare prijzen. De eerste uitstap ging naar Stella Artois in Leuven. Er zouden nog vele uitstappen en zelfs buitenlandse reizen volgen.

Van de vier leden van het eerste ogenblik is de bond gegroeid tot een stabiel ledenaantal van rond de 500. Ondertussen kreeg de bond het gezelschap van andere liberale verenigingen voor jongeren en voor vrouwen. “De bond heeft ook een belangrijke rol in de Opwijkse politiek gespeeld, onder meer door mandatarissen te leveren,” zegt Albert Beerens terwijl de eerste stukken taart worden rondgedragen door de vele vrijwilligers.