Woonzorgcentrum Ter Biest schaft duofiets aan dankzij giften en inzamelacties

Woonzorgcentrum Ter Biest uit Grimbergen verrast haar bewoners met een nieuwe duofiets, die mede mogelijk is gemaakt door verschillende donaties en inzamelacties.

De duofiets heeft een aangepaste opstap, een verstelbare leuning, stoel en stuur, en wordt elektrisch aangedreven. Zo kunnen niet alleen de reeds sportievere bewoners van deze activiteit genieten, maar ook de minder mobiele bewoners. Iedereen kan zo op zijn eigen niveau bewegen.

Schepen van welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA): “Het biedt bewoners de mogelijkheid om te genieten van een fietstochtje, ook als ze zelf niet meer in staat zijn om te fietsen. Het is een belangrijke aanwinst voor het woonzorgcentrum Ter Biest, dat zich inzet om haar bewoners zoveel mogelijk comfort en geluk te bieden. Dankzij de komst van de duofiets kunnen bewoners vaak voor het eerst weer samen met hun partner, vrienden of familie op pad, wat voor het gevoel van vrijheid en sociale contacten zorgt.”

De directeur van het woonzorgcentrum, Leen van den Troost, is erg blij met het resultaa. “Dankzij deze fantastische inzamelingsactie kunnen onze bewoners genieten van de vrijheid en mobiliteit die ze verdienen”, zegt ze. “Dit is niet alleen belangrijk voor hun fysieke gezondheid, maar ook voor hun mentale welzijn. Ze kunnen samen met een medewerker of vrijwilliger eens verder dan het woonzorgcentrum fietsen. Hierdoor kunnen ze weer op plekken komen waar ze al lange tijd misschien niet meer geweest zijn. We zijn iedereen dan ook erg dankbaar voor hun bijdragen.”

De coöperatie CERA en Rotary Club Meise-Bouchout hebben geholpen met de financiering. Ook de familieleden, bewoners, omwonenden en werknemers van Grimbergen hebben hieraan bijgedragen door middel van onder andere koekjes- en plantenverkoop. De donaties en inzamelacties tonen aan hoeveel mensen begaan zijn met het welzijn van ouderen en mensen met beperkingen.

De duofiets zal ook kunnen uitgeleend worden aan de Grimbergenaren met een beperking om zo een nog bredere doelgroep aan het bewegen te brengen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise