Norbertijnen schudden hand van paus Fransiscus

 

Pastoor Johan Goossens heeft samen met Piet Wagenaar, abt-emeritus van de Norbertijnerabdij, deze week de hand geschud van paus Fransiscus. Voor Goossens was het al de derde ontmoeting met de paus, voor Wagenaar was het de eerste keer. “Onze abt-emeritus is exact 65 jaar Norbertijn en dat leek ons een goede gelegenheid om eens naar Rome te trekken”, legt Goossens uit. “Het is een beetje een bedevaart maar er staan ook verschillende bezoeken op het menu en dus ook een audiëntie op het Sint-Pietersplein met de paus. Hij vroeg van waar we waren. Hij herkende mij dus niet meer van de vorige keren (lacht). Een echte babbel zat er niet in, daarvoor waren er teveel mensen die hij nog moest begroeten. Het is natuurlijk niet meer zo indrukwekkend als de eerste keer maar het blijft toch uniek om zo’n bijzondere figuur te ontmoeten.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise