Nosta krijgt projectsubsidie en gaat er weer tegen aan

Nosta, de opvolger van muziekcentrum Nijdrop, krijgt van minister van cultuur Sven Gatz een projectsubsidie van 184.000 euro nadat het vorig jaar zijn structurele subsidie van 215.000 euro verloor. Uiteraard is Nosta daar heel blij mee maar toch loert er een addertje onder het gras: projectsubsidies worden elk jaar toegekend, structurele subsidies waren er voor langere termijn.

Toch betekent die dat Nosta het werk kan verder zetten: beginnende, minder gekende groepen een podium bieden. Nosta focust zich volledig op het muziekgebeuren met clubconcerten, themareeksen, artist talks, workshops, … De concerten huizen voornamelijk in het gebouw van Nijdrop.

De nieuwe evenementenreeks opent op 28 januari. Wij geven u graag de kalender voor februari mee.

28/01 Pop-up coktailterras: winter edition
Aangezien we geen zin hebben om te wachten tot het zomer is, houden we op 28 januari een nieuwe editie van het cocktailterras! Deze keer geen zomerse mojito’s of daiquiri’s op de lijst, maar wel overheerlijke winterse cocktails.

03/02 Nijdrop maakt bier – proefavond #3
In 2018 wordt Nijdrop 50 jaar jong. Voor die gelegenheid wil het grootste jeugdhuis van Vlaanderen een gelegenheidsbier brouwen samen met leden, sympathisanten en geïnteresseerden.

10/02 Openingsavond Nosta: Dans Dans + minister Gatz
De gloednieuwe concertwerking trapt feestelijk af met een uitgebreide avond waarop Dans Dans en minister van cultuur Sven Gatz afzakken, ons nieuwe zaaltje De Strip wordt voorgesteld en honger noch dorst geen schijn van kans krijgen.

16/02 Comedy: Jens Dendoncker
Verser krijg je ze niet op je bord; Jens Dendoncker won midden december Humo’s Comedy Cup, nog geen twee maand later staat ie in Nijdrop. Lachen geblazen!

18/02 Get Connected
MINDER TINDER! Nergens zo gemakkelijk om aan een lief te geraken dan op deze avond! Jongens en meisjes, het concept is o zo simpel. Breng een single mee van het andere geslacht, dans en scoor!

24/02 Sneakerz in Nosta: Rumours + Mantis
Op Sneakerz willen we beginnende bands de kans geven te groeien. Niet voor een volle zaal, maar in een kleine, fijne club. De focus ligt op jonge artiesten die op de rand van de doorbraak staan. Eerst aan de beurt zijn jonge veulens Mantis en Rumours.

25/02 Bounce
Bezwete muren, zwoele blikken en heel wat geshake; welkom op Bounce! Dansen op de nieuwste hiphop, classic R&B en denderende dancehall. Bounce is booty. Bounce is Drake. Bounce is Beyoncé. Bounce is fresh.