Schoonzoon Maggie De Block overleden

Koen Thomas (34), partner van Julie Asselman en schoonzoon van Luc Asselman en minister Maggie De Block, is woensdag overleden aan een hartstilstand.

Het tragische voorval gebeurde tijdens een basketbaltraining in de sportloods op de Waalborre in Asse. Enkele medici waren in de zaal aanwezig en probeerden Koen dadelijk te reanimeren, maar het baatte niet.

De familie Asselman reageerde met grote verslagenheid op het gebeuren. Koen is de partner van Julie Asselman (OCMW-voorzitter in Merchtem).

Bij basketclub BCAT komt de klap zwaar aan. Koen was sinds enkele jaren penningmeester van de club en assistent coach van de Benjamins C (U12).

Koen Thomas

“Koen kwam meer dan 10 jaar geleden over van de Merchtem Eagles en was jarenlang een vaste waarde op en naast het terrein bij BCAT. Koen was begeesterd door basketbal en blonk al snel uit als jeugdcoach”, zegt voorzitter Mark Bogaert.

“Toen hij enkele jaren geleden met gezondheidsproblemen te kampen kreeg, diende hij zijn coachingcarriere even te staken. Koen onderging de afgelopen jaren meerdere operaties in Gasthuisberg Leuven maar vocht zich met een ijzersterke wil en positivisme door alle tegenslagen heen. In 2013 stelde hij zich kandidaat als penningmeester om de club te helpen, een rol die hij tot op vandaag met gedrevenheid uitvoerde.”

“Dit seizoen voelde Koen zich beter en liet zijn gezondheid toe om opnieuw op het terrein te staan. Hij deed dit als mentor en coach van de Benjamins C (U12), samen met Hendrik Eryatmaz.”

“Hij verloor een laatste gevecht – op het basketterrein waar hij zo van hield – van een té sterke tegenstander die hem al jaren bekampte. De club raakt zo een geweldige kerel kwijt op de veel te jonge leeftijd van 34 jaar.”

Onze redactie betuigt haar medeleven aan de familie bij deze tragische gebeurtenis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk