Erasmus + strijkt neer in Merchtem

Als u een van deze dagen Ests of Zweeds hoort praten in Merchtem dan is de kans groot dat het gaat om leerlingen of leerkrachten die deelnemen aan een Erasmus+ project. De bovenbouw van het Sint-Donatusinstituut werkt al geruime tijd samen met scholen uit Estland, Zweden, Frankrijk en Duitsland in een project dat ISLE werd genoemd. Die letters staan voor Impact of Science and Technology on the lives of Europeans.

Van 16 tot 20 verblijven zo’n 22 jongeren uit de vier genoemde landen in Merchtem en omstreken. Zij vonden onderdak bij leerlingen van het Sint-Donatusinstituut. Zij werkten een programma af dat bestond uit workshops en toeristische bezoeken aan o.m. Brussel en Gent.

Elke deelnemende school organiseert een sessie in haar school voor de leraren en leerlingen van de andere deelnemende scholen. De voertaal is Engels en het is de bedoeling dat jonge mensen kennis maken met andere Europese landen en opvoedingssystemen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk