Opwijkenaars rijden opnieuw 1000 km voor KOTK

Zij zijn niet aan hun proefstuk toe: Danny Vrydag (40), Dave De Ridder (48), Johan Maes (52) en Peter Beerens (37) kruipen opnieuw op de fiets om 1000 km te rijden voor de actie Kom Op Tegen Kanker. Het principe is ondertussen goed gekend: ploegen van 1 tot 8 deelnemers rijden op vier dagen tijd 1000 km met de fiets. Dat gebeurt van 25 tot 28 mei.

Mechelen is de centrale stad. De ritten (telkens ongeveer 250 km heen en terug) voeren naar Bornem, Bocholt, Ingelmunster en Ninove. De Opwijkse ploeg bestaat dus uit vier deelnemers die elk twee halve ritten rijden.

De 1000 km voor KOTK is natuurlijk meer dan een gezondheidsrit. Elke ploeg engageert zich om 5000 euro in het laatje te brengen. De Opwijkse ploegt doet dat o.m. met een gourmetavond in het Hof Ten Hemelrijk op vrijdag 3 februari. Vorige keer namen hieraan zo’n 180 mensen deel. Je kan inschrijven per groep, dat staat garant voor gezelligheid. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@komopwijktegenkanker.be.