Sinte Metten in ’t Luikertje (+ 12 foto's)

11 november is niet alleen de dag van wapenstilstand maar ook de dag van Sint-Maarten. En, zoals zijn collega Sint-Niklaas, durft ook deze kindervriend wel eens op schoolbezoek te gaan. Op donderdag 10 november nam hij de belbus om naar ’t Luikertje in Nijverseel te trekken. Daar stonden de kinderen, de meesters en de juffen hem en zijn knecht al op te wachten.

Er werden liedjes gezongen en er werd gedanst om Sint Maarten en Piet in ‘cadeautjesstemming’ te brengen. Beide heren lieten zich dat met plezier wel gevallen. Nadien was het tijd om een grote kist met cadeautjes te openen.

Op de speelplaats stond bovendien nog een grote verrassing te wachten: een pakket speeltuigen om het de kleuters en kinderen van ’t Luikertje nog aangenamer te maken.