Het digitaal erfgoed van Denderland

‘www.madeindenderland.be’ is de naam van de nieuwe erfgoedwebsite van Denderland die op donderdagnamiddag 10 november in Lede officieel werd voorgesteld. Hier kun je voortaan het digitale erfgoed uit Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove ontdekken.

De afgelopen twee jaar werd noest achter de schermen gewerkt. De website werd opgebouwd en er werd erfgoedmateriaal uit de regio gescand, ingevoerd en beschreven. In eerste instantie vind je er oude foto’s, postkaarten, documenten, krantenartikels,… terug. De lancering is echter nog maar het begin, want de website zal steeds worden aangevuld met nieuw materiaal.

Op dit moment worden de bevolkingsregisters van Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove gescand. Zij zullen ook een plaatsje krijgen op de website, zodat bezoekers kunnen speuren naar hun voorouders.

Topartikels editie Ninove-Dender