Okay maakt plaats voor nieuwe winkel

Er schuift wat in het Opwijkse landschap van grote warenhuizen. De nieuwe AVEVE (Droeshout) is zo goed als klaar. Het terrein aan de Brusselsesteenweg, waar tot voor kort Opwijkse Stoffen stond (Nijverseel), is bouwklaar voor een nieuwe Delhaize en nu komt er ook een gloednieuwe winkel op de Okaysite ‘aan de wegwijzer’.

O OKay winkel kleinDe Okay winkel aan de kruising van Vilvoordsesteenweg en de Steenweg naar Merchtem is meer dan een succes. Er komen zoveel kooplustigen over de vloer dat de winkel nu al te klein is. Colruyt heeft dan ook een planologisch attest aangevraagd om een nieuwe winkel te bouwen.

De nieuwe winkel wordt een primeur voor Vlaanderen: de winkel zal groter zijn dan een Okay maar kleiner dan een Colruyt en met een nieuwe verkoopformule werken. De netto verkoopruimte zal 1000 m² meter bedragen, dezelfde ruimte in de huidige Okay telt 650 m². Eens de nieuwe winkel gebouwd, zal de huidige Okay worden gesloopt om plaats te maken voor een parking voor 110 wagens.

De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) stelt voor het bezwaar van de buren te verwerpen omdat de vrachtwagens bij het lossen en laden geen extra overlast zullen bezorgen op de Steenweg op Merchtem.