Wel quads, geen paintball in Droeshout

Het voorbije weekend opende PitStop de deuren op het voormalige voetbalplein van Droeshout. PitStop is een initiatief van Harry De Visscher (voormalig uitbater van de Belgian Paint Ball in Merchtem) en Wouter Van Driessche (gemeenteraadslid in Opwijk) en Vic Coene (Thursdays, niet op de foto).

O PIt Stop 1Op het voormalige voetbalveld rijden nu elektrische quads (dus geen gebrom van motoren) voor kinderen van 6 tot 15, 16 jaar.

Er zijn twee maten in de quads, de kleinste halen een snelheid van 10 km per uur, de grotere kunnen maximum 25 km halen. Er is steeds begeleiding, de kinderen dragen een helm en zijn verzekerd. Bovendien zijn de quads grondig getest en veilig bevonden. Er zijn ook trampolines, springkastelen, speeltuigen voor kinderen en zelfs een indoor slot race, een grote racebaan met miniatuur race-autootjes.

Genieten

Terwijl de kinderen en jongeren hun hart ophalen kunnen de ouders en grootouders rustige genieten van een drankje en een hapje onder één van de drie lounge tenten. Er is plaats voor meer dan 200 personen in een mooi aangelegd tuindecor.

“Er komt nog meer groen, een ruime parking, een vast gebouw en een outdoor trampoline park,” zegt Harry De Visscher die de National Paintball Games in Merchtem overliet aan zijn medewerker Laurens De Smedt. Die zal de NPG in het huidige gebouw waarschijnlijk nog twee jaar kunnen uitbaten tot de start van de verbouwingen.

Buren

“Wij houden ook rekening met onze buren,” zegt Harry, “om 22 uur wordt de muziek – die al helemaal niet luid is – uitgezet. Het is onze bedoeling de hele site (1,2 ha) uit te bouwen tot een outdoor amusementspark voor kinderen en jongeren. Wij houden het daarbij rustig, hier geen fuifavonden”.

De PitStop is open tot 31 oktober van woensdag tot zondag in de schoolvakanties, buiten de schoolvakanties op woensdag en van vrijdag tot zondag. ’s Avonds is het amusementspark mooi verlicht. Gezelligheid moet een troef zijn voor alle bezoekers.