Helihaven Aalst lanceert digitaal platform

Om omwonenden en ge√Įnteresseerden informatie te bieden over het volledige project lanceert een lokale groep ondernemers nu het digitale platvorm Aalstopdekaart.be.

Het is Heli Service Belgium die aan het Wijngaardveld in Aalst een helihaven wil opstarten om medische- en bedrijfstransporten uit te voeren.

Daarnaast willen ze ook een werkplaats uitbaten voor het onderhoud en de reparatie van helikopters. Recreatieve luchtdopen zullen daarbij uitgesloten worden.

Zij willen in de eerste plaats zorgen voor extra tewerkstelling en veiligheid en worden daarin gesteund door het OLV-ziekenhuis, die het gebrek aan heli-interventies in Oost-Vlaanderen wil wegwerken. Ook het ASZ heeft geen eigen landingsplaats.

Met ‘Aalst op de Kaart’ willen de ondernemers duidelijk maken welke beperkte impact zo’n helihaven juist zal hebben aan het Wijngaardveld.

Of het bedrijf kan opstarten in Aalst is nog niet beslist, daarvoor moet gewacht worden op de beslissing van Vlaams minister voor Natuur, Landbouw en Omgeving Joke Schauvliege (CD&V).