Opwijk huldigt zwerfvuilruimers

Terwijl voor de deur van GACII (het oude gemeentehuis op de Markt) de bloemen- en plantenmarkt volop aan de gang was, werden in de tuin van het GAC de vrijwilligers gehuldigd die zich een gans jaar inzetten om zwerfvuil te verwijderen uit de Opwijkse straten.

Van de 105 genodigden waren er slechts een handvol aanwezig. Daar zat het goede weer uiteraard voor iets tussen. Schepen van milieu Inez De Coninck toonde zich tevreden met de vaststelling dat Opwijk, wat het restafval betreft, lagere cijfers heeft dan het gemiddelde van de gemeente in Vlaanderen.

Samen met burgemeester Beerens gaf ze het voornemen te kennen om de problematiek van het zwerfvuil (vaak achteloos weggegooide drankverpakkingen) toch beter in de kijker te zetten. Onder meer door de “zwerfvuilruimer” (m/v) een gezicht te geven zodat mensen beseffen dat iemand anders moet opruimen wat zij zonder nadenken weggooien.