Naar Compostella met de tractor

Honderdduizenden mensen hebben in hun leven al de bedevaart naar Santiago de Compostella gedaan. Een gebruik dat al van in de middeleeuwen bestaat. Toen ging men te voet of met paard en kar. Later zijn daar andere vervoermiddelen (soms de meest vreemde) bijgekomen.

In dat laatste rijtje passen ook André De Meersman en zijn echtgenote Myriam Moens. Op donderdag 5 mei (Hemelvaartdag) vertrokken zij met hun Eicher tractor en een woonwagen van op het Eeksken naar het bekende bedevaartsoord in de Spaanse regio Gallicië (in het noordwesten van Spanje).

Het wordt een tocht van meer dan 4.000 km waaraan ook hun trouwe viervoeter Mila mag deelnemen. De bedevaart is een belofte die wordt nagekomen na een smeekbede om genezing na een hartoperatie. André en Myriam werden uitgewuifd door buren, vrienden en familieleden.