Drie vrouwen en kind gewond op E40-afrit Essene

Op de E40 richting Gent ter hoogte van de afrit in Essene (Affligem) vielen zondag om 17 uur vier gewonden bij een zwaar verkeersongeval.

Een bus van De Lijn, zonder passagiers, reed op de verlengde afritstrook achteraan in op een personenwagen, een lichtblauwe Citroën. Aan boord zaten drie volwassen vrouwen en een kind van acht jaar, allen van Afrikaanse origine en woonachtig in Brussel.

De auto werd achteraan zwaar ingedeukt en kwam dwars over de afrit te staan. Twee vrouwen konden zichzelf bevrijden, de andere twee inzittenden, de bestuurster en haar 8-jarige dochter op de achterbank, moesten door de brandweer worden bevrijd. Ze waren in shock, maar bleven de hele tijd bij bewustzijn.

Omdat eerst niet duidelijk was hoeveel slachtoffers er waren, waren er al snel een tiental ziekenwagens op de plaats van het ongeval.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet volledig duidelijk. De personenwagen zou blijkbaar een onverwachte afslagbeweging hebben gedaan van de rechterrijstrook naar de afritstrook.

Mogelijk zag de bestuurster niet dat de bus achter haar al aan hogere snelheid op de afritstrook kwam aangereden. De auto was achteraan helemaal volgeladen met bagage.

De buschauffeur ging nog vol in de remmen maar hij kon het voertuig niet meer ontwijken. Ook de bus is vooraan zwaar beschadigd. De chauffeur bleef wel ongedeerd. De lijnbus kwam van de stelplaats en was onderweg naar het station van Liedekerke om er een busrit van lijn 355 aan te vangen.

Er stond al snel een file vanaf Groot-Bijgaarden en in de richting Brussel een lange kijkfile tot bijna in Ere-Mere.