Stik in a gilé wint Carnaval 2016

De 18de editie van het Opwijks Carnaval was er eentje die gezien mocht worden. Een hele mooie stoet met niet minder dan 10 Opwijkse groepen. Aangevuld met groepen uit Aalst, Dendermonde, Lede, Baardegem, Opstal en Baasrode. De belangstelling was dan ook groot. Op de markt stonden de toeschouwers weer rijen dik.

De Opwijkse groepen hadden meer dan ooit hun best gedaan en dat resulteerde in een overwinning van Stik in a gelé uit Nijverseel. Ze kregen de meeste punten voor de groep én voor de wagen wat hen uiteraard ook de eindoverwinning opleverde.

Wat de groepen betreft haalde Stik in a gelé het met het thema ‘Diezend en & Oppèkse nachten’. Zij bleven de ‘HietZij bleven de ‘Hiete Tijgers’ van Plankgaas en ‘Oppèk Betong’ van de Skave Gaaien met één luttel puntje voor.

Bij de wagens was er meer afstand: Hier haalde Stik in a gelé het met 10 punten op de wagen van De Melkers en 13 op de Skave Gaaien. Ook de Melkers maakten allusie op de vele werken en de voortschrijdende verstedelijking van de Sint-Paulusgemeente.

Eindstand: Stik in a gelé 357 punten, Skave Gaaien 343, De Melkers 331.