Busbaan op N9 aan kruispunt Moleken Zellik

Aan het kruispunt van de Brusselsesteenweg (N9) met de Isidoor Crokaertstraat en de Kortemansstraat wordt in de paasvakantie gestart met de aanleg van een busbaan in de richting van Asse.

Het Agentschap Wegen en Verkeer gebruikt de bestaande gearceerde rijstrook, die op dit moment niet toegankelijk is voor het verkeer, samen met de rijstrook om rechtsaf te slaan en de berm achter het kruispunt, om een busbaan te creëren en zo de doorstroming van het verkeer richting Asse te verbeteren.

Om achter het kruispunt ruimte te creëren voor de busbaan wordt een deel van het voet- en fietspad verder van de weg en dichter naar de bebouwing toe aangelegd.

Daarnaast wordt het bestaande bushokje verplaatst zodat het fietspad opnieuw volledig vrij en veilig is voor fietsers. Het autoverkeer behoudt na de aanleg van de busbaan een afslagstrook richting de Isidoor Crokaertstraat.

De werkzaamheden duren drie weken, waarvan één week tijdens de paasvakantie om de hinder voor de ochtend- en avondspits te beperken.

Tijdens de werken wordt de Isidoor Crokaertstraat afgesloten voor het verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N9). Het verkeer uit de I. Crokaertstraat en Doornveld moet omrijden via de Vliegwezenlaan om de N9 te bereiken.

Het verkeer op de Brusselsesteenweg (N9) beschikt ter hoogte van het kruispunt altijd over één rijstrook in elke rijrichting aan de kant richting Brussel. Het verkeer richting Asse wordt op het kruispunt via een doorsteek op een rijstrook in de richting van Brussel wordt gebracht.

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer richting Asse ter hoogte van het kruispunt niet afslaan naar de Kortemansstraat, omdat het kruispunt conflictvrij moet blijven. De Kortemansstraat is dus tijdelijk enkel toegankelijk voor het verkeer richting Brussel.

Het verkeer dat vanaf de Kortemansstraat het kruispunt oprijdt, moet verplicht rechtsaf slaan, richting Brussel, om het kruispunt conflictvrij te houden.

Fietsers volgen tijdens de werken een omleiding via Doornveld, Isidoor Crokaertstraat en Broekooi (zie tweede plan onderaan).

Voorbij de werfzone wordt een tijdelijke oversteekplaats voor voetgangers voorzien. De bushalte Moleken krijgt een tijdelijke halte net voorbij de werfzone zodat de lijnen 213 en 214 van De Lijn kunnen blijven bediend worden.

20160219_N9_Pontbeeklaan_Zellik_busbaan
klik op plan om te vergroten
20160219_N9_fietsomleiding
klik op plan om te vergroten
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk