Opwijk met de voeten in het water (+ foto’s)

Ook in Opwijk zorgde de zware regenval van de afgelopen nacht en van vandaag voor overlast. Op de hoek van de Nanovestraat en het Konkelgoed was de brandweer rond 13.30 uur bezig water weg te pompen dat twee lager geleden woningen bedreigde.

De kruising van Kalkestraat en Groenstraat stond onder water. ‘Lang geleden dat we dat nog meegemaakt hebben,’ zei een bewoonster die er wat zorgelijk op te kijken. We ontmoetten er Pierre Van de Velde, schepen van Openbare Werken, die al de hele tijd door Opwijk aan het rijden was om van de situatie op de hoogte te blijven.

Bolstraat

Een paar straten verder, in de Bolstraat, was de situatie veel ernstiger. De Bolstraat en het Hoeksken waren afgesloten voor het verkeer omdat het wegdek volledig onder water stond. De gemeente was ter plaatse met een zware tractor die o.m. zandzakjes aanvoerde.

‘Wij wonen hier al 45 jaar maar pas de laatste vijf jaar hebben we geregeld wateroverlast,’ zei een bewoonster die zandzakjes had laten aanrukken om hun woning te beschermen. De twee garages stonden al onder water. De echtgenoot van de dame wees ‘het inbuizen van de beek’ aan als schuldige van de waterellende.

Ook op het Eeksken en op de Steenweg naar Lebbeke zorgde het wassende water voor verkeershinder. Ook in Lebbeke was er aanzienlijke wateroverlast en werd het gemeentelijk noodplan afgekondigd.