Subsidies voor maatregelen tegen wateroverlast

Inwoners, bedrijven en verenigingen uit Meise die preventieve maatregelen tegen wateroverlast nemen, kunnen hiervoor een subsidie van maximaal 250 euro ontvangen. Het nieuwe reglement werd door de gemeenteraad bekrachtigd.

“De gemeentelijke subsidie bedraagt maximaal 50 procent van de uitgave aan materiaal- of installatiekosten voor waterpreventieve maatregelen, met een maximum van 250 euro per gebouw”, zo schrijft het reglement voor. “De totale kostprijs voor de uitvoering van waterpreventieve maatregelen moet minstens 150 euro bedragen. Het gebouw moet in een gebied gelegen zijn waar waterpreventieve maatregelen noodzakelijk zijn of in een overstromingsgevoelig gebied.”

“Waterpreventieve maatregelen omvatten onder andere de aankoop van zandzakken, dompelpompen, plaatsing van waterwerende panelen en terugslagkleppen, graafwerken voor drainage, aanleg van waterdichte bekleding en installatie van afvoersystemen. Meerdere aanvragen per gebouw zijn mogelijk, tot een cumulatief bedrag van 250 euro per gebouw.”

Foto: Arnold Rottiers

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise